• Standaard

Tips voor een gezonde BBQ

Heerlijk die zomerse temperaturen! Dit is het moment om lekker te barbecueën met vrienden en familie. Met een barbecue krijg je echter vaak meer calorieën binnen dan met een normale maaltijd. Het bestaat vaak uit veel vlees, stokbrood en salades. Gelukkig kun je met bewuste keuzes een barbecue organiseren die wél gezond is!

Tip 1: Ga voor verse en onbewerkte producten van vlees, vis of een vegetarische optie
Bij vlees of vis op de barbecue komt meestal geen boter, vet of olie kijken, dat scheelt alvast wat! Kies wel voor onbewerkte en magere keuzes zoals kipspiesjes, kalkoenfilet, witvis of een vegetarische burger.

Tip 2: Vul je bord één keer
Een ‘valkuil’ bij de barbecue is dat men vaak veel te veel vlees eet. Vier, vijf, of misschien nog wel meer stukken vlees gaan er naar binnen. Normaal gesproken vul je ook maar één keer je bord met het avondeten, dus probeer dit te beperken. Wil je van meerdere stukjes iets proeven? Snijd het dan in kleinere stukjes of maak spiesjes met verschillende soorten vlees, vis of een vervanger eraan.

Tip 3: Zorg voor voldoende groente & fruit
Waarom niet meer groente op de barbecue? Gegrilde paprika, courgette, aubergine, venkel, rode ui, het is allemaal heel geschikt en lekker. Stop groente en fruit ook in een gezonde salade. De kant-en-klare huzarensalade, aardappelsalade of rundvleessalade kun je beter laten staan.

Tip 4: Eet voldoende gedurende de dag
Het duurt wel even voordat een barbecue opgestookt en op de juiste temperatuur is. Zorg er daarom voor dat je overdag de goede basis hebt binnengekregen zodat je geen hongergevoel hebt waardoor je sneller gaat ‘overeten’. Je kunt vlak voordat je naar een barbecue gaat thuis al wat eten zodat je je niet meteen op het stokbrood met kruidenboter gaat storten als je aan het wachten bent op je stukje vlees.

Tip 5: Ga voor een gezond sausje
Sausjes zijn onlosmakelijk aan barbecueën verbonden. Lekker, maar voor sausjes geldt vaak: te veel suiker, te veel zout en te veel vet. Maak je eigen saus, dat is gezonder, lekkerder en hartstikke leuk. Denk aan guacamole, pesto, knoflooksaus of citroenmayonaise.

Het barbecueseizoen is al een poosje bezig en het is verleidelijk regelmatig de barbecue aan te steken. Wanneer je op je figuur en gezondheid wilt letten is het dus handig bovenstaande tips in het achterhoofd te houden. Zo kun je de hele zomer blijven genieten!

Bron: Nieuwsbrief BodySupport juli 2021

Nieuws

 • Active Summer Actie

  De Active Summer Actie is er ook deze zomer! In juli en augustus maak&nb...

  Lees meer
 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer