• Standaard

Terug naar de routine

De zomer is bijna voorbij en we komen weer wat meer in onze dagelijkse routine. Het kan zijn dat je na de zomer weer wat gezonder wil leven maar in de drukte van alledag is dat soms best lastig. Met onderstaande tips behoud je je gezonde gewoontes, ondanks een druk schema!

Bereid je lunch voor
Kook bijvoorbeeld wat extra avondeten of maak tijdens het koken ook alvast je lunchtrommel klaar. Zo heb je in de drukke ochtend geen excuus en kun je altijd een gezonde lunch in je tas stoppen.

Voeg groenten en fruit toe
Doe standaard fruit bij je ontbijt zodat je het eerste stuk alvast binnen hebt. Zorg er daarnaast voor dat je alvast wat groente binnenkrijgt bij de maaltijden vóór je avondmaaltijd. Doe bijvoorbeeld wortel, komkommer of tomaat bij je lunch of neem het mee als tussendoortje met wat hummus als dip.

Doe grote weekboodschappen
Zorg dat je een weekplanning maakt en haal zo veel mogelijk boodschappen in één keer. Eventueel kun je halverwege de week nog wat verse producten halen. Zo zorg je ervoor dat je voldoende gezond eten in huis hebt en word je minder snel verleid snoep in je kar te gooien.

Beweging
Spreek met jezelf vaste beweegmomenten af. Bijvoorbeeld tijdens de lunch een halfuurtje wandelen, minimaal 3x per week op de fiets naar het werk of op dinsdag en donderdag een wandeling na het avondeten. Door momenten in te plannen zul je ze sneller opvolgen en wordt het deel van je routine.

Relax
Let weer een tijdje op dat je op tijd naar bed gaat en voldoende ontspanmomenten inplant. Het is verleidelijk weer snel in de alledaagse drukte verzeild te raken. Zorg voor een fijne avondroutine waarin je tot rust komt en probeer 7-9 uur slaap te pakken. Plan net als voor beweging ook momenten in voor ontspanning. Zoek wel iets wat voor jou ontspannend is: dat kan wandelen zijn, een boek lezen of een avondje met vrienden. Doe wat voor jou het best werkt!

Bron: Nieuwsbrief BodySupport oktober 2021

 

 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer