• Standaard

Tekenen dat je een rustdag nodig hebt

Voldoende bewegen is belangrijk, maar voldoende herstellen is net zo belangrijk. Door te weinig uit te rusten breek je eerder spieren af dan je ze opbouwt, je wordt vermoeider en je krijgt pijntjes. Voorkomen is beter dan genezen, let daarom op onderstaande tekenen van je lichaam en neem op tijd een rustdag!

 1. Meet een tijdje elke dag je rusthartslag als je opstaat. Wanneer deze hoger is dan normaal is dat een teken dat je niet genoeg hersteld bent.
 2. Slecht slapen: slaap je een paar nachten slecht, wees dan voorzichtig met hard trainen. Normaal herstelt je lichaam in je slaap, nu lukt dit minder en raak je sneller overtraind.
 3. Je hebt moeite met simpele dingen zoals traplopen. Je voelt je vaak duf en hebt zware benen. Luister naar dit signaal en doe het een dag rustig aan.
 4. Ziekte, ook verkoudheid, vraagt veel energie van je lichaam. Neem dus genoeg rust.
 5. Je hebt erge spierpijn of andere pijntjes. Te hard doortrainen kan zorgen voor een flinke blessure, oppassen dus! Soms kan rustig wandelen, licht fietsen of zwemmen wel verlichting geven.
 6. Je voelt je prikkelbaar en gestrest. Als je je lichaam meerdere dagen achter elkaar flink belast is dit een stressprikkel. Op tijd aan de rem trekken dus, en zorg voor voldoende ontspanning.
 7. Een slechte trainingsdag kan wel eens voorkomen, maar gaat het meerdere dagen achter elkaar niet goed dan is dat een belangrijk signaal van je lichaam. Tijd voor rust!

Bron: BodySupport nieuwsbrief augustus 2021

Nieuws

 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
 • Roei Challenge 2022

  Binnenkort is het weer zover: De Roei Challenge gaat van start! Van donderdag...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer