• Superspetters

SuperSpetters Zwemles

Copyright Disney

Met de zwemlesmethode SuperSpetters van de KNZB leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen!

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Met zwemles volgens de SuperSpetters zwemlesmethode leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen en er is veel aandacht voor persoonlijk contact. Het SuperSpetters KNZB-diploma staat gelijk aan het diploma van het ZwemABC.

Eerst borstcrawl

Kinderen krijgen tegenwoordig veel jonger zwemles dan hun ouders vroeger. De zwemlesperiode duurt daardoor langer en is fysiek en mentaal zwaarder. Veel ouders vergeten dat wel eens. SuperSpetters sluit beter aan bij de jonge kinderen qua lesopbouw en hulpmiddelen. Bij deze methode zijn borstcrawl en rugcrawl eerder aan de beurt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Zij zijn dan vaak al een half jaar of een jaar ouder, wat bij jonge kinderen een enorm verschil maakt.

Opvallende verschillen

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine zwemvliezen). De zoomers zorgen ervoor dat de jonge kinderen met minder kracht goed vooruit komen. Hierdoor kunnen ze meer aandacht besteden aan de techniek; hoe beter de techniek, des te minder kracht het zwemmen kost. Er wordt (bijna) geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen, waardoor kinderen goed ervaren wat het water met ze doet. Goed onder water zwemmen blijft belangrijk, maar er komt minder focus op onder water door een gat zwemmen. In plaats hiervan komt er meer aandacht voor techniek.

A of AB is echt onvoldoende

Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Vaak komt dit omdat veel ouders nog steeds denken dat A en B te vergelijken zijn met het oude A en B-diploma van vroeger. De SuperSpetters methode springt hierop in met 1 diploma wat betekent dat uw kind zwemveilig is.

Zwemboek

Superhandig, ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. 

Nog meer weten?

Kijk op de website van SuperSpetters of voor inhoudelijke vragen is Elle telefonisch (050 50 13 000) bereikbaar op maandag 15.30-22.00 uur, donderdag 8.30-16.15 uur en vrijdag 14.30-21.00 uur.

Om jouw kind veilig en verantwoord aan de zwemlessen te laten meedoen, vragen wij alle zwemouders/-verzorgers het protocol (zie hieronder) goed door te nemen en de betreffende regels na te leven.

Protocol verantwoord zwemmen:

https://www.fitnesscentrumroden.nl/uploads/files/voorwaarden/Protocol-Verantwoord-Zwemmen-versie-1.0-08-05-2020.pdf

Aanmelden voor zwemles

Aanmelden kan telefonisch (050 50 13 000), aan de balie of via onderstaand formulier. Geef gerust eventuele voorkeurstijden aan. De lessen vinden plaats op de volgende combinatiedagen: maandag-donderdag, dinsdag-vrijdag en woensdag-zaterdag. Wij nemen contact met je op wanneer er gestart kan worden. 

Copyright Disney

 

Nieuws

 • Active Summer Actie

  De Active Summer Actie is er ook deze zomer! In juli en augustus maak&nb...

  Lees meer
 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer