• Standaard

Slim boodschappen doen

Wil je wat geld besparen en minder voedsel verspillen? Maak het je doel om in 2021 slimmer boodschappen te doen! Met de volgende tips kun je meteen aan de slag.

 1. Heb je voor het ene recept hazelnoten nodig en voor het ander pompoenpitten of walnoten? Koop zakjes met gemengde noten of pitten. Zo heb je van alles wat, koop je niet te veel en ga je verspilling tegen!
 2. Eigenlijk weten we het wel: maak een lijstje! Kies elke week een moment om de volgende week te plannen. Kijk wat er nog in de voorraadkast en koelkast ligt en maak die producten zo veel mogelijk op, vooral producten die niet lang meer houdbaar zijn. Er zijn allerlei websites waar je losse producten in kunt voeren: de website zoekt hier dan een passend recept bij.
 3. Gooi restjes niet zomaar weg. Door restjes groenten te bakken met een ei heb je een heerlijke lunch voor de volgende dag en van overgebleven aardappelen of pasta kun je nog een lekkere salade maken.
 4. Let op aanbiedingen maar trap er niet te snel in. Een aanbieding op producten die lang houdbaar zijn, zoals pasta en rijst, is vaak heel nuttig. Maar aanbiedingen op kort houdbare producten die je waarschijnlijk niet op gaat krijgen zijn zonde van het geld en zorgen voor verspilling.
 5. Vervang! Heb je nog lasagnebladen liggen maar geen spaghetti meer? Maak je spaghettigerecht dan gewoon met stukjes lasagnebladen. Ook lekker!
 6. En tot slot: geef jezelf een tijdslimiet. Hoe korter je in de winkel bent, hoe minder snel je door alle verkooptrucs verleid wordt.

Bron: Nieuwsbrief BodySupport december 2020

Nieuws

 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
 • Roei Challenge 2022

  Binnenkort is het weer zover: De Roei Challenge gaat van start! Van donderdag...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer