• Standaard

Paasrecepten 2019

Gezonde inspiratie voor de paasbrunch. Een clubsandwich en volkoren scones maken de brunch dit jaar helemaal af!

 

Clubsandwich met krab kip avocado

Ingrediënten voor 8 personen
12 sneetjes volkorenbrood
8 plakjes kipfilet (beleg)
2 avocado’s
1 bakje surimi-krabsalade
1 citroen
Verse bieslook naar smaak

En zo maak je het:
Beleg 8 sneetjes brood met de kipfilet. Verdeel de krabsalade erover. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en verdeel over de krabsalade. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en schep om met het rasp en 3 eetlepels citroensap. Verdeel over de avocado. Leg 2 belegde sneetjes brood op elkaar, dek af met een onbelegd sneetje. Je hebt nu een torentje van 3 sneetjes. Maak zo nog 3 stapels. Druk licht aan en snijd diagonaal door.

Voedingswaarde:
Per portie bevat dit recept: 290 kcal, 11 gram eiwit, 24 gram koolhydraten en 15 gram vet.
 

Volkoren scones met jam en roomkaas

Ingrediënten voor 8 scones
250 g volkorenmeel
2,5 tl bakpoeder
3 el honing
1 ei
75 ml halfvolle (soja)melk
1 hand (25 gr) rozijnen
50 ml zonnebloemolie
Optie topping: light roomkaas en jam

En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de rozijnen in een bakje met heet water 10 minuten wellen. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de honing, de rozijnen, de olie en een snufje zout. Klop het ei los met de melk en doe dit mengsel bij de rest maar houd 1 eetlepel aan de kant om de scones te bestrijken. Kneed tot een deegbal met je handen. Rol het deeg uit tot een plak van 1,5 cm dik en steek er rondjes uit met een glas met een doorsnede van ongeveer 6 cm. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het overgebleven eimengsel. Zet ze ongeveer 12 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Lekker met een dotje light roomkaas en jam!!

Voedingswaarde:
Per scone bevat dit recept: 195 kcal, 5 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en 8 gram vet.
Per topping bevat dit recept: 30 kcal, 0,7 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en 0,7 gram vet.

Bron: nieuwsbrief BodySupport april 2019

Nieuws

  • Tijdens de zomervakantie gewoon open! Aangepast zomerlesrooster

    Tijdens de zomervakantie blijven de openingstijden ongewijzigd. Het rooster m...

    Lees meer
  • NIEUW eFIT!

    voor fitheid & vitaliteit én meer beweeglijkheid Fitnesscentrum Roden hee...

    Lees meer
Meer nieuws
  • VES

    Onze zekerheden

    Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

    Lees meer
  • Sfeerimpressie

    Sfeerimpressie

    Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

    Lees meer
  • Zwemles voor kinderen

    Geef je kind op voor zwemles!

    Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.