• Standaard

Hoeveel bewegen is gezond?

Dat bewegen helpt om gezond te blijven is bekend. Maar hoeveel moet je bewegen om genoeg te bewegen? Is één keer per week beter dan niks?

Door vaker dan één keer per week te sporten bouw je sneller conditie en spiermassa op. Ook verbrand je meer calorieën, wat kan helpen als je graag wat af wil vallen. De aanbeveling is om minimaal 150 minuten matig intensief te bewegen, zoals fietsen of stevig wandelen. Het beste is om matig intensieve beweging af te wisselen met intensieve beweging. Dit betekent dat je de hartslag flink omhoog brengt en wat gaat zweten. Ook praten gaat dan moeizamer. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen of tennis.

Om de 150 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te halen maakt het niet uit of je dit in 2x een ruim uur doet of dat je het in kleinere blokjes verdeelt. Het belangrijkste is dat je in beweging komt en de kans dat dit lukt is hoger als je er plezier in hebt! Motiveer jezelf bijvoorbeeld door samen met iemand anders te gaan sporten. Zet je sportschoenen in zicht, plan tijd vrij in je agenda en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk om in beweging te komen. Heb je flink gesport? Beloon jezelf dan eens door lekker in bad te gaan, iets leuks te kopen of een mooie film te kijken.

De gezondheidswinst die je haalt uit beweging is groot als je van geen beweging naar ten minste één keer per week gaat. Het heeft dus ook al erg veel zin als je slechts één keer per week wil of kan sporten. Iets is in dit geval altijd beter dan niets!

Bron: BodySupport nieuwsbrief augustus 2020

Nieuws

 • Check je les door te reserveren!

  Zomerperiode Tijdens de zomerperiode van maandag 18 juli tot en met zondag...

  Lees meer
 • Active Summer Actie

  De Active Summer Actie is er ook deze zomer! In juli en augustus maak&nb...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer