• Standaard

Hoe gezond zijn verspakketten?

Verspakketten worden steeds populairder. Ze zijn relatief goedkoop en (bijna) alles wat je nodig hebt om een gerecht te maken zit erin. Maar zijn deze pakketten eigenlijk ook gezond?

Een verspakket is een pakket met ingrediënten voor een maaltijd zoals een soep, een curry, wraps of lasagne. 1 op de 4 huishoudens koopt wel eens zo’n pakket. Doordat alle ingrediënten afgemeten in het pakket zitten is het relatief goedkoop en gaat het verspilling tegen.

Is zo’n pakket dan ook gezond?

 1. Er zit vaak veel groente in, gemiddeld meer dan 200 gram per persoon. Dit zorgt ervoor dat je de dagelijkse hoeveelheid van 250 al bijna haalt. De overige groenten zou je bij de lunch of als tussendoortje kunnen eten.
 2. De meeste pakketten bevatten sausjes, kruidenmixen of bouillonblokjes met veel zout, gemiddeld 2,5 gram zout per portie.
 3. Wanneer het pakket ook pasta, rijst of wraps bevat is dit vaak de ‘witte’ variant in plaats van volkoren of zilvervlies.


Kortom, een pakket is soms een goede keuze. Probeer te kiezen voor pakketten waar je zelf nog wat keuzes in kunt maken. Wanneer er nog geen rijst of pasta in zit kun je zelf kiezen voor de volkoren variant.

Bij bouillonblokjes en pakjes saus is de helft vaak ook voldoende. Hiermee verminder je de zoutinname. De andere helft kun je prima gebruiken wanneer je het gerecht zelf nog eens namaakt.

Tot slot kun je bij het toevoegen van verse producten aan het pakket, zoals gehakt, kaas of crème fraîche, kiezen voor een gezondere (magere/light/30+) variant.

Bron: BodySupport nieuwsbrief januari 2021

Nieuws

 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
 • Roei Challenge 2022

  Binnenkort is het weer zover: De Roei Challenge gaat van start! Van donderdag...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer