• gedragsverandering

Gedragsverandering en omgeving

Gedrag veranderen heeft vaak invloed op je omgeving. Om te kunnen slagen in je gedragsverandering is het belangrijk om je directe omgeving erbij te betrekken. Hoe pak je dit aan?

Maak je omgeving onderdeel van je doel en vraag om hulp en support. Geef aan waarom je bepaalde keuzes maakt. Op die manier zul je sneller begrip krijgen van anderen als je een keer de taart op een verjaardag afslaat of ervoor kiest te gaan sporten in plaats van koffiedrinken met een koekje bij de buren.

Tips voor verandering:
1. Doe het samen
Wat je doel ook is, het gaat vaak beter als je het met iemand samen doet. Een ander kan zorgen voor motivatie, stimulatie en uitdaging.

2. Lees
Verdiep je in anderen die jouw doel al hebben bereikt. Dit zorgt ervoor dat je kunt uitzoeken welke manieren er zijn om je doel te bereiken en welke manier het beste bij je past.

3. Visueel
Zoek naar filmpjes, tutorials en documentaires over inspirerende en motiverende mensen. Ook dit kan helpen je motivatie te behouden of terug te vinden om je doel te behalen.

4. Niet luisteren
Er zijn altijd mensen in je omgeving die weerstand hebben tegen jouw nieuwe gewoontes. Afvallen? Dat is toch niet nodig. Sporten? Je fietst toch al elke dag naar je werk?
Doordat je een doel hebt en daar aan werkt voelt je omgeving ook een bepaalde dwang om iets te ondernemen en dat kan confronterend zijn. Het is zonde om naar deze mensen te luisteren, gebruik die energie om aan je doelen te werken!

Nieuws

 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
 • Roei Challenge 2022

  Binnenkort is het weer zover: De Roei Challenge gaat van start! Van donderdag...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer