• Standaard

Foodtrends 2020

Ieder jaar kent zijn eigen trends op gebied van eten. Wat zijn de voorspellingen van de foodtrends voor 2020? Plantaardig, personalisering en hybride producten waren in 2019 al trends en zetten zich in 2020 door.

Plantaardig - De plantaardige trend richt zich voornamelijk op begrijpelijke etiketten op verpakkingen van producten. 

Personalisering - Bij de trend personalisering speelt de voedingsindustrie in op de behoefte van de consument. Een voorbeeld is dat de consument bij Tony’s Chocolonely zelf een chocoladereep kan samenstellen. 

Hybride - Met de foodtrend hybride wordt gekruist voedsel bedoeld. Bijvoorbeeld een burger die voor 80 procent uit rundergehakt en 20 procent uit rode linzen bestaat. 

Storytelling - Consumenten willen steeds meer de voordelen van het voedingsmiddel weten. De voedingsindustrie zal zich steeds meer gaan focussen op de herkomst van de ingrediënten en naar buiten brengen waarom deze ingrediënten gebruikt worden. 

Duurzaamheid -Tien jaar geleden stond duurzaamheid al in de lijst met trends. Jongeren maken zich vooral zorgen om plastic verpakkingen. Ouderen zijn vooral bezig met voedselverspilling voorkomen. Upcyclen is een trend die 2020 sterk naar voren zal komen. Hier worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt, zonder verlies van kwaliteit of waarde. 

Eten voor het uiterlijk - Dit is al een tijdje een trend, maar de invloed van social media zorgt voor extra aandacht. Een bekende is dat eiwitten gepromoot worden voor spieropbouw. 

Macronutriënten - Jaarlijks worden er weer andere macronutriënten als goed of slecht beschouwd. Vezels maken een positieve comeback.  

Textuur - Bij jongeren is de textuur steeds een belangrijker onderdeel van het eten. Het wordt ervaren als een gevoel van verwennerij. De voedingsindustrie kan daarmee gaan experimenteren door bijvoorbeeld een pannenkoekenmix voor luchtige pannenkoeken te maken. 

Bron: BodySupport nieuwsbrief november 2019

Nieuws

 • Active Summer Actie

  De Active Summer Actie is er ook deze zomer! In juli en augustus maak&nb...

  Lees meer
 • 24/7 Fitness Let's GO

  Het is zover, je kan jouw clubpas activeren voor 24/7 Fitness.   H...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer