• Standaard

Fit denken

Kun je afvallen door alleen maar je gedachten te veranderen? Jezelf slanker denken? Misschien wel! Volgens de Universiteit van Plymouth kan dat. Ze noemen hun therapie FIT: Functional Imagery Training.

Met FIT leer je om jezelf in te denken als een succesvol en slank persoon. Het is de bedoeling dat je daarbij al je zintuigen inzet. Stel je voor hoe het smaakt als je een gezonde salade eet, hoe je de wind langs je huid voelt tijdens het sporten, of de voldoening en het sterke gevoel als je 'nee' zegt tegen een stuk taart. Hoe preciezer de voorstelling is, hoe beter. Door dit meerdere keren per dag te doen wordt het veel makkelijker om een gezonde lifestyle te hebben. Zie het als een nieuwe mindset: je leert jezelf te zien én te gedragen als een slank persoon.

Maar de wetenschappelijke onderbouwing is nog maar dun: er zijn maar twee studies, allebei uitgevoerd door dezelfde universiteit als de bedenkers van het systeem. Niet erg objectief dus. Het meest recente onderzoek was met 141 proefpersonen. Na zes maanden waren de FIT-deelnemers ruim vier kilo afgevallen, de controlegroep slechts 0,7 kilo. De FIT-deelnemers zullen minder calorieën hebben gegeten om het gewichtsverlies te bereiken, maar dit was niet opgenomen in het onderzoek.


Het is nog te vroeg om FIT te zien als een nieuwe methode voor gewichtsverlies. Er is nog te weinig goed, objectief onderzoek naar gedaan. Ook zijn er nog geen FIT-coaches in Nederland. Maar wat niet is kan nog komen: we houden FIT in de gaten!

 

Bron: nieuwsbrief BodySupport november 2018

Nieuws

 • Check je les door te reserveren!

  Zomerperiode Tijdens de zomerperiode van maandag 18 juli tot en met zondag...

  Lees meer
 • Active Summer Actie

  De Active Summer Actie is er ook deze zomer! In juli en augustus maak&nb...

  Lees meer
Meer nieuws
 • VES

  Onze zekerheden

  Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

  Lees meer
 • Sfeerimpressie

  Sfeerimpressie

  Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

  Lees meer
 • Zwemles voor kinderen

  Geef je kind op voor zwemles!

  Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

  Lees meer