• Standaard

Blisspoint

Sommige producten zijn té lekker: ondanks dat we propvol zitten blijven we dooreten. Hoe krijgt de producent dat voor elkaar?

Dit fenomeen heet ‘blisspoint’. Onze hersenen belonen ons met goede gevoelens als we zout, suiker en vet eten. Eeuwen geleden waren deze voedingsstoffen moeilijker te vinden. Onze hersens proberen ons dus te motiveren méér zout, suiker en vet te eten. 

Als een product de juiste combinatie van deze drie stoffen bevat, is dat het ‘blisspoint’: het punt dat onze hersenen blijven belonen, ook nadat het verzadigingspunt is bereikt. En dat zorgt ervoor dat de zeezout-karamelchocolade helemaal opgaat.

De kennis hiervan helpt: weet dat het eten van iets wat én zout én vet én suiker bevat waarschijnlijk zal leiden tot overeten. Probeer dat dus te vermijden als je af wilt vallen.

Het kan soms ook helpen om af te wisselen met een andere smaak zodra je doorhebt dat er een eetbui gaande is. Er zijn vijf basissmaken: zoet, zout, zuur, bitter, en umami. Zure en umami producten (hartig voedsel, zoals paddenstoelen) zonder toegevoegd zout of suiker kunnen de cyclus van overeten doorbreken. 

Bron: Nieuwsbrief BodySupport maart 2019

Nieuws

  • NIEUW eFIT!

    voor fitheid & vitaliteit én meer beweeglijkheid Fitnesscentrum Roden hee...

    Lees meer
  • Speciaal korting voor jou!

    Lees meer
Meer nieuws
  • VES

    Onze zekerheden

    Als VES sportschool vinden wij het belangrijk dat je je thuis voelt en geven we jou de aandacht die je verdient!

    Lees meer
  • Sfeerimpressie

    Sfeerimpressie

    Kijk en krijg een indruk van Fitnesscentrum Roden.

    Lees meer
  • Zwemles voor kinderen

    Geef je kind op voor zwemles!

    Kleine groepjes, mooie en compacte zwemzaal en deskundige, speelse aanpak van de zwemonderwijzers.

    Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.